Руският външен министър Сергей Лавров заяви пред държавния секретар на

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви пред държавния секретар на
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Време е САЩ и Русия да намерят нов конструктивен начин да работят заедно

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи пред държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео , че е време Съединени американски щати и Русия да намерят нов градивен метод да работят дружно, съобщи Ройтерс.
Преди договарянията с Помпео в Сочи Лавров съобщи, че във връзките сред двете страни има доста съмнения, само че той се надява на градивен разговор.
" Време е да стартираме да построяваме нов модел на взаимно усещане. Ние сме подготвени за това ", съобщи при започване на договарянията Лавров, представен от Франс прес. Според съветския външен министър са нужни по-отговорни връзки, с цел да се излезе от сегашната " печална обстановка " .
Лавров изрази вяра, че на днешната среща ще бъдат направени " съответни оферти за извеждане на руско-американските връзки от настоящето печално положение, в което те се оказаха по силата на разнообразни справедливи и субективни аргументи " , съобщи ТАСС.
-->
" Разбираме, че и от двете страни са се натрупали значително съмнения и предразсъдъци. Не печелим нищо от това ", акцентира Лавров, предупреждавайки, че това единствено усилва рисковете за сигурността на двете страни и провокира паника в цялата интернационална общественост.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е решен да усъвършенства напрегнатите връзки сред Москва и Вашингтон, увери Помпейо, представен от Агенция Франс Прес. " Днес съм тук, тъй като президентът Тръмп е решен да усъвършенства тези връзки ", акцентира той.

Двете страни може да не са съгласни по всички въпроси, само че има опция за съдействие, изключително по въпросите на битката с тероризма и неразпространението на нуклеарни оръжия, добави държавният секретар на Съединени американски щати , представен от Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР