Руският външен министър Сергей Лавров заяви на обща пресконференция с

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви на обща пресконференция с
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Западът притиска Киев

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи на обща конференция с беларуския си сътрудник Сергей Алейник в Минск през днешния ден, че Западът притиска Киев да слага виталните ползи на Русия и Беларус под директна опасност, съобщи Ройтерс. 

" Отново изразихме дълбоката си угриженост от деструктивния курс на Съединени американски щати и техните спътници към разширение на НАТО, от приближаването на военните сили и военна инфраструктура на алианса до нашите общи граници, което води до ескалация на военно-политическото напрежение и не може да остане без реакция от наша страна ", сподели Лавров, представен от ТАСС.

Той означи, че Минск и Москва вършат всичко допустимо, с цел да станат самостоятелни от безотговорните дейности на Запада. 

Лавров сподели още, че е разискал с беларуския президент Александър Лукашенко всички стратегически насоки за по-нататъшното подсилване и гарантиране на сигурността на Съюзната страна сред Русия и Беларус.

" Имахме доста наситена стратегия на договаряния. Денят стартира със среща с президента на Беларус Александър Григориевич Лукашенко. В хода на срещата, която продължи към час и половина, обсъдихме всички стратегически насоки на по-нататъшното задълбочаване на съюзническите ни връзки в сходство с договореностите, реализирани от президентите на нашите страни ", съобщи Лавров.

Преговорите са засегнали въпроси от външната политика, сигурността, стопанската система, филантропичната сфера " и всички други области, в които действат " двете страни.

" На фона на намаляването на зависимостта от Запада, размерът на двустранната търговия доста набъбна и доближи рекордните 50 милиарда $. Може би би трябвало да считаме в парични единици, разнообразни от долари, с цел да е по-ясно за всички нас ", посочи съветският външен министър. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР