Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че ядреното споразумение с

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че ядреното споразумение с
Коментари Харесай

Лавров: Споразумението с Иран няма да оцелее, ако САЩ се оттеглят


Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че нуклеарното съглашение с Иран няма да оцелее, в случай че Съединени американски щати се отдръпват от него, както заплашва да направи Доналд Тръмп. „ Това съглашение не може да бъде приложено, в случай че един от участниците в него реши да го напусне едностранно “, сподели Лавров на конференция в седалището на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

„ Мисля, че всички схващат това “, акцентира Лавров.

Американският президент Доналд Тръмп настоя европейците да оказват помощ да се поправят „ ужасните празнини “ в текста, в противоположен случай Съединени американски щати ще наложат още веднъж наказания поради иранската нуклеарна стратегия и по този начин в действителност ще излязат от подписаното през 2015 година във Виена съглашение. То бе подписано от Иран от една страна и Съединени американски щати, Русия, Китай, Германия, Франция и Англия. Това е решителен миг, акцентира Лавров, като даде ясно да се разбере, че Москва няма да се пробва да избави съглашението с останалите сътрудници, а ще направи всичко допустимо да убеди американците да не напущат този контракт.

Според него в случай че това стане, ще е неприятен сигнал за Северна Корея, която към този момент разполага с бомба и която членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации се пробват да убедят да спре своята военна нуклеарна стратегия. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР