Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че се съмнява в

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че се съмнява в
Коментари Харесай

Лавров: ЕС става агресивен играч с амбиции за сливане с НАТО

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че се съмнява в претекстовете на желанието на Украйна да се причисли към Европейския съюз, като в същото време упрекна Брюксел в упоритости, надхвърлящи европейския континент.

Украйна, където Русия стартира военна акция на 24 февруари, " е подготвена да разгласи безпристрастен, самостоятелен статут ", съобщи Лавров пред кореспонденти след срещата на външните министри на страните от Оперативно-наблюдателно дело в столицата на Таджикистан, Душанбе.

" В същото време те се пробват по всички вероятни способи да подчертаят желанието си да станат член на Европейски Съюз ", добави Лавров. " Съществуват съществени подозрения за това какъв брой безобидно е сходно предпочитание от страна на Киев ", сподели той.

По време на забуксувалите мирни договаряния Русия настояваше Украйна да се откаже от упоритостта си да влезе във водения от Съединени американски щати боен съюз НАТО и да се разгласи за " неутрална ". Киев призна, че е малко евентуално да стане член на НАТО, само че от началото на спора подаде молба за присъединение към 27-членния Европейски Съюз.

Лавров упрекна Европейски Съюз, че от " градивна, икономическа платформа " се трансформира в " нападателен, враждебен състезател, който декларира упоритостите си надалеч оттатък европейския континент ", акцентирайки ходовете в Индо-Тихоокеанския район. " Те бързат да тръгнат по към този момент начертаните от НАТО коловози, като по този метод удостоверяват наклонността за обединение със Северноатлантическия алианс (НАТО) и в действителност за действие като негов придатък ", сподели той. /БГНЕС, АФП
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР