Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Съветът за сигурност

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Съветът за сигурност
Коментари Харесай

Лавров обвини САЩ, че се готвят за военна намеса във Венецуела

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации надали ще одобри проекторезолюция на Съединени американски щати по отношение на Венецуела , оповестяват съветските медии.

" Съветът за сигурност на Организация на обединените нации в никакъв случай няма да одобри такова решение , както вие самите разбирате ", акцентира Лавров.
 Венецуела, световната игра и България
Венецуела, световната игра и България

Интересите на България не се изчерпват с вноса на нефт и банани. Основният ни интерес е ликвидирането на опита " чавизмо-мадуризъм ". В противоположен случай образецът може да се окаже инфекциозен и нашенски " мадуровци " да наберат сили

Той назова неистина изказванието на Съединени американски щати , че съветската резолюция за Венецуела е целяла нарушение на американските филантропични дейности.

" Това е опит за отклонение на вниманието от обстоятелството, че американската проекторезолюция в действителност има за цел да прикрие плануваните провокации с даването на филантропична помощ като средство за дестабилизиране на ситуацията във Венецуела, и даже получава предлог за директна военна интервенция ", разяснява съветският първи посланик на конференция в Москва.
 Венецуела блокира филантропичната помощ
Венецуела блокира филантропичната помощ

Пратките съдържат храни и медикаменти на стойност 20 млн. $

Руският външен министър означи, че съветската резолюция за Венецуела имала за цел " да поддържа задачата за основаване на народен разговор ".

" От самото начало подкрепихме самодейността на Мексико и Уругвай, която приказва за допустимо най-бързо основаване на условия за народен разговор с присъединяване на всички политически сили във Венецуела ", уточни още Сергей Лавров.

Той също по този начин съобщи, че венецуелският президент Николас Мадуро " незабавно изрази подготвеност " да стартира договаряния с опозицията, само че тя отхвърлила предлагането поради натиска от Съединени американски щати.
 Русия готвела
Русия готвела " сирийски сюжет " за Венецуела

Мадуро се превръщал в пленник на Русия

Освен това съветският първи посланик настоял, че Съединени американски щати са изгубили възприятието си за позор във връзка с продължаващата рецесия във Венецуела .

По-рано американският президент Доналд Тръмп разяснява, че американска военна интервенция във Венецуела е " вид ".

На 23 януари Хуан Гуайдо, който е ръководител на Народното събрание, в който опозицията има болшинство, се самопровъзгласи за краткотраен държавен глава и по-късно беше приет за подобен от Съединени американски щати, Канада и други американски съдружници.

Русия, Мексико, Китай, Турция, Уругвай и няколко други страни поддържаха Мадуро за законен държавен глава.
 Мадуро отсече: Никой агресор няма да влезе във Венецуела, военните закани на Тръмп са полуда
Мадуро отсече: Никой агресор няма да влезе във Венецуела, военните закани на Тръмп са полуда

" Безумно е да смяташ, че можеш да изпратиш войски в тази земя, която ще се пази "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР