Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че президентът Владимир Путин

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че президентът Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин допуска френски и германски експерти в Керченския проток

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че президентът Владимир Путин е склонен с предлагането на немския канцлер Ангела Меркел за немски и френски специалисти, които да правят мониторинг в Керченския пролив до Крим, оповестява " Ройтерс ".

Меркел и Путин са разискали опцията на срещата на върха на Г-20 в Аржентина, като Германия и Франция могат да правят оценка свободата на мореплаване в Керченския пролив .

" Преди повече от месец канцлерът Меркел пита президента Путин за разрешение , немски експерти да дойдат в региона на Керченския пролив и да видят по какъв начин се минава през тази акватория, като се има поради, че би трябвало да се съблюдават стандартите за сигурност... И президентът Путин незабавно се съгласи ", изяснява Лавров.

Лавров отбелязва, че малко по-късно Меркел пита Путин и за експерти от Франция , които да влязат и в Керченския пролив и съветският президент също не възразил против това.
 Макрон и Меркел към Русия: Освободете украинските моряци
Макрон и Меркел към Русия: Освободете украинските моряци

Ние настояваме за безвредно, свободно и гладко прекосяване на всички кораби през Керченския пролив

Според Лавров той е получил по-детайлно предложение на срещата с Маас , като това " опакова " концепцията в " избран документ, който би трябвало да бъде координиран с Украйна ". Външният министър акцентира, че Москва не вижда проблеми при осъществяването на първичната самодейност , само че привличането на Киев въпреки всичко заплашва с затруднения .

" Ако концепцията е да се облече всичко в някаква политическа процедура , в която украинската страна ще вземе някои решения , рискуваме да бъдем в същото състояние като нормандския формат с формулата на Щайнмайер ", изясни той.

Хайко Маас и Сергей Лавров са разискали и изборите в Украйина , като Берлин упорства всички жители на Украйна да имат опция да посетят изборните секции на идните президентски избори, а задачата на ОССЕ на собствен ред би трябвало да обезпечи съответно равнище на мониторинг , оповестява ТАСС.

" Що се отнася до президентските избори в Украйна , ние изхождаме от ф акта, че всичко ще бъде направено по този начин , че всички гласоподаватели ще имат достъп до изборните секции. Що се отнася до наблюдението от задачата на ОССЕ и кой ще взе участие в него, аз тук одобрявам, че ОССЕ ще направи всичко належащо и ще каже всичко належащо , тъй като това е отговорност на тяхната организация ", разяснява Маас.
 Русия задържа в ареста до април осем украински моряци
Русия задържа в ареста до април осем украински моряци

Настоява мъжете да бъдат съдени за нарушение на нейните граници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР