Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва разполага с

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва разполага с
Коментари Харесай

Лавров: Атаката с химическо оръжие в Сирия е постановка

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Москва разполага с „ неоспорими доказателства “, че хипотетичната офанзива с химическо оръжие в Сирия е режисура, проведена от задгранична загадка работа, съобщи ТАСС.

Лавров сподели, че съветски специалисти не са разкрили никакви следи от химическо оръжие в сирийския град Дума и че се надява задачата Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) да дойде в Сирия допустимо най-бързо, с цел да удостовери заключението на съветските експерти.

„ Имаме неопровержими доказателства, че тази офанзива е била режисура, осъществена от специфичните служби на страна, която сега се стреми да бъде в предните редици на русофобска акция “, разяснява Лавров.

Външният министър на Русия съобщи още, че се надява в Сирия да не се стигне до повтаряне на събитията от Либия и Ирак.

„ Пази Боже от завършения в Сирия след опитите от Либия и Ирак. Дори дребни и незначителни произшествия могат да доведат до нови талази от мигранти към Европа и други последствия, които нито ние, нито нашите европейски съседи желаеме. От това печелят единствено тези, които са на несъмнено оттатък океана “, съобщи Лавров, представен от „ Ройтерс “.

Лавров разяснява и случая „ Скрипал “ като съобщи, че новият отчет на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) е удостоверил само състава на веществото, употребявано за офанзивата против някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и че той по никакъв метод не поддържа английските обвинявания против Русия.

„ Искам да подчертая: ОЗХО удостовери само състава на химическия сътрудник. Политици, като английският външен министър Борис Джонсън, пробват за следващ път да изопачат истината и да показват заключенията на ОЗХО като такива, които удостоверяват всички тези на Англия без изключение “, съобщи Лавров, представен от Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР