Руският външен министър Сергей Лавров заплаши във вторник, че страната

...
Руският външен министър Сергей Лавров заплаши във вторник, че страната
Коментари Харесай

Лавров счита, че е време Русия да прекрати диалога с неуважителния ЕС

Руският външен министър Сергей Лавров заплаши във вторник, че страната му може да прекрати разговора с Европейския съюз след Брюксел, като се контракти за нови наказания против Москва поради отравянето на Алексей Навални, оповестява " Спутник ".

Европейски Съюз възприема американски жанр на заплашване на страни със наказания. " Хората , които са виновни за западната външна политика не схващат нуждата от взаимно оправдателен разговор , евентуално ще би трябвало да спрем разговора с тях за известно време " .

" Особено откакто Урсула фон дер Лайен споделя, че геополитическото съдействие със сегашните съветски управляващи не работи . Така да бъде, щом това желаят ", сподели Лавров на сесия на дискусионния клуб Валдай.

" Европейският съюз интензивно следва пътя на Съединени американски щати, разчитайки от ден на ден на закани и наказания . Създадени са два механизма за наказване на тези, които употребяват химическо оръжие съгласно Европейски Съюз, и тези, които нарушават правата на индивида, още веднъж съгласно Европейски Съюз ", сподели Лавров.

Според него сходни механизми нарушават правилата на Устава на Организация на обединените нации и са отвън рамките на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В понеделник външните министри на Европейски Съюз реализираха съглашение за налагане на наказания против Русия поради хипотетично отравяне на Алексей Навални, базирайки се на нарушаване на Международната спогодба за химическо оръжие.

Русия изиска от Германия да даде доказателства и да даде материалите по делото на съветските следователи. Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО) разгласява отчет предходната седмица, в който се показва, че в системата на Навални са открити следи от токсин, който не е в регистъра на неразрешените химикали на ОЗХО.

В изявление за " Шпигел ", Навални упрекна съветския президент Владимир Путин, че стои зад отравянето му . Кремъл назова изказването му " извънредно обидно и недопустимо ".
 Европейски Съюз постанова наказания на руснаци поради Навални
Европейски Съюз постанова наказания на руснаци поради Навални

Европейски Съюз ускорява поддръжката за съветското гражданско общество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР