Руският външен министър Сергей Лавров заминава за Вашингтон във вторник

...
Руският външен министър Сергей Лавров заминава за Вашингтон във вторник
Коментари Харесай

Лавров и Помпео ще обсъдят оръжейния контрол

Руският външен министър Сергей Лавров отпътува за Вашингтон във вторник за диалог с американския държавен секретар Майк Помпео, съобщи Асошиейтед прес.

Темите, които ще се разискват, ще бъдат оръжейният надзор, обстановката в Украйна и Сирия и други въпроси, свързани с обтегнатите американо-руски връзки.

През седмицата Камарата на представителите в Съединени американски щати утвърди резолюция против присъединяване на Русия в срещите на върха на Г-7. Аргументът е, че Русия би трябвало да прояви почитание към териториалната целокупност на своите съседи. Според конгресмените Кремъл би трябвало да спре с експанзията, с цел да взе участие в срещите на върха на Г-7.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати и Русия желаят да сключат нов контракт за нуклеарните оръжия.

"Откровено казано, цялата обстановка с нуклеарните оръжия не е добра. Напуснахме контракта, тъй като той не се спазваше от другата страна. Но те желаят да сключим контракти и ние също и аз мисля, че това би било нещо велико. Откровено казано, мисля, че това е едно от най-важните неща, които можем да създадем. Китай също е заинтересуван да се причисли към договарянията. Така че по отношение на това може да се случат някои доста положителни неща ", сподели Тръмп.

През август Вашингтон публично денонсира Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, базирайки се на нарушавания от страна на Русия. Москва отхвърля тези обвинявания.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР