Руският външен министър Сергей Лавров упрекна британските власти, че не

...
Руският външен министър Сергей Лавров упрекна британските власти, че не
Коментари Харесай

Русия отказа да отговори на Великобритания за Скрипал, ако няма достъп до документи по делото

Руският външен министър Сергей Лавров укори английските управляващи, че не споделят материали от следствието по делото за отровения сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия, оповестиха РИА " Новости " и РБК.

По думите му Лондон е получил - и отхвърлил - сходно искане от Москва. Руският първи посланик разяснява случая по-малко от ден откакто английският министър председател Тереза Мей упрекна Русия за покушението с нервнопаралитично вещество, което остави Скрипал в сериозно положение.

Чрез посланика на Москва в Лондон Мей изиска " правдоподобно " пояснение от съветските управляващи, за това дали те са изгубили надзор върху част от употребяваното вещество " Новичок ", създадено от тях за военни цели, което съгласно проверяващите е употребявано против Скрипал. По думите ѝ, в случай че това не се случи до 24 часа, Англия ще вземе ограничения. защото ще смята случая за противозаконна приложимост на
съветска военна мощ на своя територия.

Лавров обаче сподели, че Лондон няма да се съобрази с ултиматума, защото не получава достъп до документите по делото. Още повече, че един от потърпевшите - дъщерята Юлия Скрипал - има съветско поданство, продължи той. " получих неразбираем отговор, който се свежда до това, че законните ни претенции бяха отхвърлени. "

Руският външен министър, представен от " Ройтерс ", посочи, че страната му няма нищо общо със случая.

Вчера съветска държавна телевизия позволи, че Англия може да е виновна за покушението, което е скрит план в опит да се провали международното състезание по футбол.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР