Руският външен министър Сергей Лавров ще проведе в Москва преговори

...
Руският външен министър Сергей Лавров ще проведе в Москва преговори
Коментари Харесай

Лавров се среща с с френския си колега Жан-Ив льо Дриан

Руският външен министър Сергей Лавров ще организира в Москва договаряния с френския си сътрудник Жан-Ив льо Дриан. Работното посещаване на френския министър в Русия цели развиване на договореностите за активизацията на двустранното съдействие, реализирани във Версай на 29 май сред президентите на двете страни Владимир Путин и Еманюел Макрон, съобщи ТАСС.

„ По време на договарянията Лавров и Льо Дриан в детайли ще преглеждат актуалните въпроси пред руско-френските връзки ", написа в публично заявление на съветското Министерство на външните работи.

„ Ще се обсъдят взаимните дейности по налагането на взаимоотношението на антитерористична основа, ще се състои продан на отзиви по отношение на разрешаването на най-актуалните интернационалните проблеми, в това число обстановката в Украйна, в Сирия, в Либия, в Сахаро-Сахелския район и на Близкия изток. Министрите ще „ си сверят часовниците " по отношение на дневния ред в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в който Франция и Русия си сътрудничат тясно като непрекъснати членове ", написа още там.

„ Франция е един от водещите сътрудници на Русия в Европа и по света. Между двете страни има разнопланово съдействие в областта на политиката, стопанската система, културата и филантропичния продан. Участието на Париж в инициираните от Европейски Съюз рестриктивни антируски ограничения, без подозрение оказва отрицателно въздействие върху динамичността на двустранните връзки, само че не промени техния обичайно другарски темперамент. Заедно с това има и общо схващане за нуждата за по-пълно задействане на наличния капацитет за развиване на руско-френското взаимоотношение по на-широкия набор посоки ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР