Руският външен министър Сергей Лавров потвърди подкрепата на своето правителство

...
Руският външен министър Сергей Лавров потвърди подкрепата на своето правителство
Коментари Харесай

Лавров посети Мадуро и обяви подкрепа

Руският външен министър Сергей Лавров удостовери поддръжката на своето държавно управление за администрацията на венецуелския президент Николас Мадуро, изразявайки ангажимент за стратегическо съдействие в доста браншове, в това число технологии, енергетика и просвета, по време на едно часово посещаване в южноамериканската страна.

Срещите на Лавров с вицепрезидента Делси Родригес и външния министър Иван Гил в столицата Каракас се организираха, до момента в който държавното управление на Венецуела и подкрепяната от Съединени американски щати секта на опозицията не престават да договарят за изискванията за равнене на изискванията преди тазгодишните президентски избори.

По време на сложния преговорен развой, който стартира през 2021 година и се управлява от норвежки дипломати, Русия изцяло поддържа държавното управление на Венецуела.

Безусловната съветска и китайска поддръжка разреши на Венецуела да заобиколи  икономическите наказания, наложени най-вече от Съединени американски щати.

Лавров сподели пред кореспонденти, че поддръжката на Русия за представителите на Мадуро в договарянията " остава в действие ". Второто му посещаване в Каракас за по-малко от година, което пристигна след прекъсване в Куба, беше част от обиколка на три страни в Латинска Америка. 

Последната му спирка е Бразилия, където ще взе участие в среща на външните министри от Г-20.

Гил сподели, че настоящите полемики с Русия включват увеличение на броя на полетите сред двете страни, които се ръководят от държавната самолетна компания на Венецуела, както и разкриване на цех за произвеждане на инсулин, оборудван с съветска технология.

„ Венецуела и Русия са две страни, които са жертви на интернационалната сцена на противозаконното, ирационално, нелегитимно използване на едностранни насилствени ограничения “, сподели Гил, имайки поради икономическите наказания. 

Въпреки това, сподели той, двете страни " са построили тясна връзка, функционална, структурна връзка, която ни разрешава през днешния ден да покажем съответни резултати на нашите хора ".

При ръководството на Мадуро Венецуела, която в миналото беше измежду най-богатите страни в Латинска Америка, претърпя извънреден стопански срив, довел до филантропична рецесия, поради която повече от седем милиона души напуснаха страната. Хиляди са хвърлени в пандизите поради рецензии към властта. В страната няма покритие на интернет, с цел да се предотвратят протести. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР