Руският външен министър Сергей Лавров обяви пред българския си колега

...
Руският външен министър Сергей Лавров обяви пред българския си колега
Коментари Харесай

Москва поиска от София АЕЦ Белене и терена на посолството си в София

Руският външен министър Сергей Лавров разгласи пред българския си сътрудник Екатерина Захариева желанието на съветската нуклеарна корпорация " Росатом " да взе участие в процедурите за избор на реализатор за обновяване на строителството на АЕЦ " Белене ".

" Надяваме се на положителни шансове за нашата държавна корпорация, поради че точно тя е производител на атомните реактори и основател на технологията по този план ", сподели Лавров след срещата, която се организира в Москва.

" Росатом " посредством дъщерното си сдружение " Атоменергопром " е една от седемте компании, които дадоха съобщи за стратегически вложител в нуклеарния план. Тримата съществени претенденти от Русия, Китай и Корея евентуално ще се обединят, а от " Росатом " оповестиха, че тъкмо интернационален консорциум е методът за реализацията на плана.

Лавров регистрира и началото на строителство на инфраструктурата за превоз на газ по втората линия на " Турски поток ", което съответства с визитата на Захариева.

" Както заяви министър (Захариева - бел. ред.) съответната гала с присъединяване на премиера на България безусловно се е състояла през днешния ден. Партньорите подчертаха, че работата, както и е планувано, ще бъде приключена в период към 2020 година ", сподели Лавров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР