Руският външен министър Сергей Лавров обвини Запада, че използва случая

...
Руският външен министър Сергей Лавров обвини Запада, че използва случая
Коментари Харесай

Лавров обвини Запада, че използва случая с Навални за още санкции срещу Русия

Руският външен министър Сергей Лавров упрекна Запада, че употребява случая с отравянето на рецензия на Кремъл Алексей Навални като предлог за налагане на спомагателни наказания против Москва. В изявление за съветската телевизия RTVI той също по този начин разгласи,че западните сътрудници са прекрачили всички рационални граници на приличието. Според него, в случай че не е бил този случай, Западът е щял да си измисли различен мотив за нови наказания против Русия.

" От нас в този момент желаят да си " признаем ". Питат ни: Вие, какво, не вярвате на немските експерти на Бундесвера? Как може по този начин? Техните заключения са доказани от французите и шведите. Какво, и на тях ли не вярвате ", съобщи Лавров в понеделник, откакто излязоха резултатите от лаборатории във Франция и Швеция, потвърждаващи, че Навални е токсичен с " Новичок ". Малко преди този момент стана ясно, че плануваната за вторник аудиенция на съветския външен министър в Берлин за закриване на " кръстопътна " година на научно-образователното партньорство и срещата с сътрудника му Хайко Маас са анулирани. Причината е смяна в графика на Маас, въпреки срещата да е била съгласувана на 11 август.

Той разяснява още, че към този момент Русия намя законни учредения да заведе углавно дело по случая с Навални. " Трябва да спазвале избрани процедура. В момента се прави доследствена инспекция, в чийто ход бяха прегледани всички събитие ", сподели Лавров.

" Разпитани са всички петима, които са го съпровождали и са взели участие м мероприятията, предхождащи дните досега, в който Навални се е качил в самолета. Разпитани са тези, с които е чакал полета от Томск за Москва и е бил с тях в бара (на летището). Изяснено е какво са поръчали, какво той е пил. Както знаете шестото лица – съпровождащата го дама, избяга. Говори се, че точно тя е предала бутилката в немската лаборатория ", сподели външният министър на Русия, очевидно визирайки прессекретаря на Навални Кира Ярмиш.

Лавров означи също по този начин, че спасението на Навални е станало не поради " щастливо стичане на събитието, а с помощта на дейностите съветските водачи и лекари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР