Руският външен министър Сергей Лавров направи за смях британската си

...
Руският външен министър Сергей Лавров направи за смях британската си
Коментари Харесай

За смях стана UK външния министър в Москва, пак обърка географията

Руският външен министър Сергей Лавров направи за смях английската си сътрудник Лиз Трас. По време на договарянията им в Москва той я попита не признава ли най-малко суверенитета на Русия над Воронежка и Ростовска област, а тя изрично отхвърли да има такова желание.

След секунди на убийствена тишина на дамата е обяснено от нейната делегация в лицето на посланика, че това са области в Русия и е направила сериозен гаф.

Руската страна пусна още по време на диалозите новината на прокарващия самостоятелна линия уебсайт на деловия вестник КомерсантЪ, тъй че последвалата конференция стана мотив за още смешки и закачки с гостуващата Лиз, която бе наизустила един и същи отговор, който да дава на всевъзможни питания и обстановката стана още по-голям срам.

Нелепият гаф идва броени дни след предходното географско изобретение на посланик №1 на Англия. Според външната на Джонсън положителната остаряла Англия щяла да оказва помощ на прибалтийските републики през Черно море. Събра двата края на континента.

Още няколко дни по-рано същата жена се прояви и като исторически изобретател. Според нея "в хилядолетната си история " Украйна била жертва на доста нашествия: "от монголите до татарите ". Всъщност Украйна съществува единствено от 1991 година А монголо-татарското настъпление по същите земи е едно, че стига и до нашата.

Калинките очевидно не са единствено български патент. А това е следващ министерски портфейл на Лиз, която е била началник на какво ли не в кабинета на Джонсън.

Пламен Валентинов

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР