Руският външен министър Сергей Лавров може да пътува до държава

...
Руският външен министър Сергей Лавров може да пътува до държава
Коментари Харесай

Въпреки санкциите срещу Русия: ЕК потвърди, че Лавров може да пътува до ЕС и Северна Македония

Руският външен министър Сергей Лавров може да пътува до страна от Европейски Съюз или до Северна Македония, макар че е в европейския лист със глобите, наложени против Русия поради войната в Украйна. Това удостовери представител на Европейската комисия във връзка известия, че Лавров ще взе участие тази седмица в среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в Скопие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителят изясни, че засегнатите от глобите имат право да пътуват, изключително когато пътуването им е обвързвано с повода да бъдат глобени. Лавров е глобен, само че глобите плануват изключения за присъединяване в интернационалните срещи, уточни той.

Държавите от Европейски Съюз могат да разрешат прелитането на самолета на Лавров, както и управляващите в Скопие могат да издадат позволение за кацане и за присъединяване в срещата, това няма да бъде нарушаване на глобите. Това ще ни даде опция да застанем очи в очи с Лавров и да приказваме за лъжите, които популяризира, добави представителят. По неговите думи на сходни срещи Европейски Съюз може да изложи своето виждане и глобените да решат да трансформират своето разрушително държание.

Говорителят не можа да удостовери дали на срещата на ОССЕ ще участва висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел поради последните събития на интернационалната сцена. Предвижда се Борел да пътува най-малко за част от срещите, а в случай че не успее, Европейски Съюз ще бъде показан на уместно ниво, посочи представителят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР