Руският външен министър Сергей Лавров коментира последните събития, свързани с

...
Руският външен министър Сергей Лавров коментира последните събития, свързани с
Коментари Харесай

В САЩ пречат на Тръмп да изпълни обещанията си за нормализация с Русия, обяви Лавров

Руският външен министър Сергей Лавров разяснява последните събития, свързани с връзките сред Русия и Съединени американски щати, в това число решението от през вчерашния ден на Вашингтон да закрие посолството на Русия в Сан Франциско.

По думите на Лавров, Русия поддържа мирни връзки със Съединени американски щати и постоянно ще има приятелско отношение към американския народ.

 Съединени американски щати подредиха на Русия да затвори консулството си в Сан Франциско
Съединени американски щати подредиха на Русия да затвори консулството си в Сан Франциско

Реципрочни ограничения на дейностите на Русия

" Както президентът (Путин) съобщи голям брой пъти, ние не търсим кавги с тази страна. Ние постоянно сме имали приятелско отношение към американския народ, ние оставаме отворени към градивно съдействие в области, които дават отговор на ползите на Съединени американски щати ", посочи съветският първи посланик по време на среща със студенти в Московския държавен институт за интернационалните връзки (МГИМО).

Според Лавров Русия в действителност желала двустранната политическа атмосфера да се възстановява.

Русия ще реагира на решението на Съединени американски щати да затвори нейното консулство в Сан Франциско, незабавно щом завърши разбора на тази стъпка, добави съветският първи посланик.

" Получихме тази подробна нота през предходната седмица, ние се срещаме с нея. Ние ще реагираме, незабавно щом приключим с разбора ", посочи Лавров пред студентите от МГИМО.

Освен това Москва ще реагира остро на американските ограничения против Русия, които предизвикват вреди на Русия.

" Ние ще отговорим остро на нещата, които са нездравословни за нас, които се управляват единствено и само от желанието да разрушат нашите връзки със Съединените щати ", зарече се Лавров.

Според него последните стъпки на Съединени американски щати във връзка с Русия са инициирани от тези, които пречат на американския президент Доналд Тръмп да извърши предизборните си обещания.

" Бих желал да кажа, че цялата тази история с замяна на наказания не беше инициирана от нас, тя беше инициирана от администрацията на (бившия американски президент Барак) Обама. Тя беше инициирана за да се провалят връзките сред Русия и Съединени американски щати и да не се разреши на Тръмп да ръководи и да извърши предизборните си обещания за нуждата от нормализиране на връзките с Русия ", добави съветският външен министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР