Руският външен министър Сергей Лавров каза днес, че изпращането на

...
Руският външен министър Сергей Лавров каза днес, че изпращането на
Коментари Харесай

Лавров: Ако НАТО прати миротворци в Украйна, сблъсква се пряко с Русия

Руският външен министър Сергей Лавров сподели през днешния ден, че изпращането на миротворци в Украйна може да докара до директен конфликт сред Русия и НАТО.

Лавров приказва пред пред студенти от Московския държавен институт за интернационалните връзки, заяви украиниският вестник " Европейская истина ".

" Нашите полски сътрудници към този момент обявиха, че в този момент ще има среща на върха на НАТО, би трябвало да изпратим миротворци. Надявам се, чеа схващат какъв е залогът. Това ще бъде същият директен конфликт сред въоръжените сили на Русия и НАТО, който всички освен желаеха да избегнат, само че споделиха, че това по принцип в никакъв случай не би трябвало да се случва “, сподели Лавров, представени от съветски медии.

Миналата седмица Полша съобщи, че интернационална мироопазваща задача би трябвало да бъде изпратена в Украйна и да й бъдат предоставени средства за отбрана.

Полското министерство на защитата работи по план за основаване на мироопазваща задача на НАТО в Украйна, само че президентът Анджей Дуда може да отхвърли документа, в случай че не получи " зелена светлина " от Съединени американски щати.

Преди изключителната среща на върха на НАТО на следващия ден полското предложение би трябвало да бъде изпратено в Белия дом за разглеждане от президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Полското държавно управление по-рано съобщи, че се готви да показа концепцията за мироопазваща задача в Украйна на срещата на върха на НАТО и на срещата на Европейския съвет, която ще се организира на 24 март.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР