Руският външен министър Сергей Лавров каза, че не очаква пробив

...
Руският външен министър Сергей Лавров каза, че не очаква пробив
Коментари Харесай

Лавров: Не очаквам пробив от срещата в Женева

Руският външен министър Сергей Лавров сподели, че не чака пробив от срещата с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, само че чака отговори на съветските оферти за гаранции за сигурност.

„ В едно от последните си изказвания по време на европейското си турне споменахте, че не очаквате пробив от тази среща. Ние също не чакаме пробив от тази среща, чакаме отговори на нашите оферти. Предложенията са извънредно съответни. Очакваме същите съответни отговори в сходство и в цялостно сходство с уговорките, поети на най-високо равнище в границите на ОССЕ по въпросите за  сигурността, тъй че никоя страна да не укрепва сигурността си за сметка на сигурността на която и да било друга страна “, сподели той на среща с американския си сътрудник.

„ Много ще ми е забавно да чуя по какъв начин Съединени американски щати поясняват тези задължения “, сподели Лавров.

Според министъра Русия чака, че договарянията в Женева ще оказват помощ на Съединени американски щати да приготвят съответни отговори на всички оферти на Москва за гаранции за сигурност. Лавров счита, че е добра концепция да се срещне с Блинкен за гаранции за сигурност.

„ Когато ми се обадихте по телефона и ми предложихте да се срещнете, с цел да изясните по-ясно нашите терзания, ние сметнахме това за потребна концепция, тъй като чакаме, че тя срещата ще ви помогне да подготвите съответни отговори на всички наши оферти и да извършите своя контрапредложения, в случай че имате такива “, сподели Лавров.

Освен това Русия чака, че Държавният департамент, на фона на изказванията за така наречен съветска дезинформация за Украйна, въпреки всичко ще се концентрира върху предложенията на Москва за гаранции за сигурност.

„ Четохме вчера и през днешния ден голямо количество материали, направени от Държавния департамент по отношение на това, което нарекохте „ Руска дезинформация в голям мащаб “. Прочетох тези творби с интерес. Надявам се, че някой в ​​Държавния департамент не е бил ангажиран и се е концентрирал по същността на нашите оферти, които ви предадохме ", сподели ръководителят на съветското външно министерство.

На 20 януари Държавният департамент разгласява на уеб страницата си образци за " дезинформация ", приписвана на Москва, както и отчет за ролята на съветските RT и Sputnik в " дезинформацията и пропагандата ". Според американското външно министерство Русия „ основава и популяризира дезинформация в опит да обърка и зашемети хората по отношение на действителните дейности на Русия в Украйна, Грузия и други европейски страни “. В отчет от 33 страници Държавният департамент твърди, че RT и Sputnik „ играят сериозна роля в метода, по който Русия употребява дезинформация, с цел да напредва във външната си политика “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР