Руският външен министър Сергей Лавров каза, че израелските въздушни удари

...
Руският външен министър Сергей Лавров каза, че израелските въздушни удари
Коментари Харесай

Лавров: Израелските въздушни удари по Газа са в нарушение на международното право

Руският външен министър Сергей Лавров сподели, че израелските въздушни удари по линията Газа са в нарушаване на интернационалното право и могат да породят злополука, която да трае с десетилетия, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Лавров направи това изявление – един от най-критичните мнения на Москва във връзка с Израел досега – в изявление за Беларуската телеграфна организация, оповестено през днешния ден. " Осъждаме тероризма, само че изрично не сме съгласни, че на тероризма може да се отвръща с нарушение на нормите на интернационалното филантропично право, включително посредством безсистемно потребление на мощ против обекти, където се знае, че има цивилни, в това число заложници ", сподели Лавров.

Според Киев и Запада самата Русия обстрелва цивилни в Украйна. Москва споделя, че не взема съзнателно под прицел цивилни, а обстрелва единствено военни обекти, отбелязва Ройтерс.

По думите на съветския външен министър е невероятно да бъде погубен " Хамас " – както се закани Израел – без да бъде унищожена Газа, дружно с по-голямата част от цивилното ѝ население. " Ако Газа бъде унищожена и 2 милиона поданици бъдат прогонени, както някои политици в Израел и в чужбина оферират, това ще породи злополука за десетилетия напред, в случай че не и за епохи ", предизвести Лавров.

" Необходимо е да се спре и да бъдат оповестени филантропични стратегии за избавяне на подложеното на обсада население ", добави той.

Здравните управляващи в ръководената от " Хамас " линия Газа споделиха през вчерашния ден, че 7326 палестинци са били убити от началото на бомбардировките на Израел. Въздушните удари бяха нанесени в отговор на нападението на 7 октомври от бойци на " Хамас " на израелска земя, при което бяха убити 1400 души, най-вече цивилни. " Хамас " взе и над 200 души за заложници.

Русия, която поддържа концепцията за неотложно прекъсване на огъня и споразумяване на спора посредством обособяването на две обособени страни – израелска и палестинска – разгневи Израел, като предложения делегация на " Хамас " в Москва – решение, което отбрани през вчерашния ден. " Хамас " сподели, че пробва да откри местоположението на 8 заложници в Газа по молба на Русия.

Лавров също по този начин съобщи, че Русия е в тесни контакти и с Израел.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР