Руският външен министър Сергей Лавров, говорейки на срещата на върха

...
Руският външен министър Сергей Лавров, говорейки на срещата на върха
Коментари Харесай

Лавров: НАТО създава рискове от милитаризация на Азиатско-Тхоокеанския регион

Руският външен министър Сергей Лавров, говорейки на срещата на върха за Източна Азия, акцентира рисковете от милитаризация на Азиатско-тихоокеанския район , водени от напъните на НАТО в опит да проникне в района, предава ТАСС.

" Специално внимание беше отделено на рисковете от милитаризация на Източна Азия на фона на проникването на силите и инфраструктурата на НАТО в този район с разчитане на основаните от Запада блокиращи механизми за мрежово въздържане , поощряване на конфронтационния план AUKUS, който планува разполагането на военностратегически комплекс с нуклеарен съставен елемент в района ", означават от министерството.

Дипломатите показаха още, че по време на обмена на отзиви по основни въпроси от дневния ред на Азиатско-Тихоокеанския район, " поредната позиция на Русия в поддръжка на укрепването на архитектурата на идентична и неделима сигурност в района и обезпечаване на мощна динамичност на развиване " е била доведена до вниманието на сътрудниците.

" Беше очебийно смисъла на запазването на механизмите за многостранно съдействие, настоящи в границите на системата за съгласуваност на АСЕАН, в духа на градивен, неполитизиран разговор и креативно съдействие, учредено на правилата на консенсус, взаимно почитание и ценене на ползите ", се споделя в известието на съветското външно министерство. 
 Съединени американски щати желаят разширение на AUKUS и с други страни
Съединени американски щати желаят разширение на AUKUS и с други страни

Във втория стадий на партньорството, наименуван Стълб II

Освен това министерството заяви, че по време на събитието е маркирано смисъла на увеличението на практическата работа в границите на срещата на върха в Източна Азия, " в това число осъществяването на съветски начинания в региона на реагирането на епидемиологични закани , развиването на туристическата промишленост и установяването на устойчиви контакти сред доброволческите организации в Азиатско-тихоокеанския район. "

" Руската страна удостовери фокуса върху образуването на рамка за междудържавно съдействие в района посредством съчетаване на капацитета на многостранни механизми , работещи в духа на позитивно взаимно развиване, в това число подсилване на градивното взаимоотношение сред АСЕАН и ШОС. и ЕАЕС ", приключва изказването.

Срещата на върха за Източна Азия бе открита през днешния ден в индонезийската столица Джакарта. Такива срещи на върха се организират един път годишно по отношение на есенните събития на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН). Лавров съставлява Русия на срещата.

Срещата на върха в Източна Азия беше основана през 2005 година като платформа за стратегически разговор сред водачите на Азиатско-тихоокеанския район по неотложни въпроси за гарантиране на сигурността и икономическия напредък и поощряване на практическото съдействие.

Във форума вземат участие страни от АСЕАН (Бруней, Камбоджа, Индонезия, Лаос, Малайзия, Мианмар, Филипините, Сингапур, Тайланд и Виетнам) и техните сътрудници в разговора (Русия, Австралия, Китай, Индия, Нова Зеландия, Южна Корея, Съединени американски щати страни и Япония). Източен Тимор, като претендент за участие в АСЕАН, беше поканен на тазгодишните събития на срещата на високо ниво в Източна Азия.
 Лавров: Русия няма желание да убива $
Лавров: Русия няма желание да убива $

Той твърди, че съветската линия не е против Съединени американски щати и Запада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР