Руският външен министър Сергей Лавров, говорейки на срещата на Г-20,

...
Руският външен министър Сергей Лавров, говорейки на срещата на Г-20,
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Газовият хъб в Турция трябва да компенсира обемите от Северен поток

Руският външен министър Сергей Лавров, говорейки на срещата на Г-20, съобщи, че газовият хъб, който се основава в Турция, ще компенсира изгубените размери на преноса на съветското гориво през Северен поток . Това заяви за ТАСС във вторник източник, участвал на среща за енергийната и продоволствената сигурност.

Според Лавров Русия прави всичко в полза на укрепването на енергийната и продоволствената сигурност. По-специално, след напускането на западните компании, Руската федерация се освобождава от всякаква взаимозависимост от ненадеждни сътрудници: усилва производството на полутечен природен газ, развива планове за трансгранични тръбопроводи. Освен това Москва работи с Анкара за основаването на огромен газов хъб в Турция, който ще компенсира изгубените размери на преноса на съветско гориво през " Северен поток “, против който бе сбъднат бойкот.

Лавров означи, че Москва има намерение да усили износа на въглеводороди и да разшири географията му. Той уточни, че размерът на добива на нефт в Руската федерация надвишава цифрите за 2021 година

Срещата беше закрита за пресата.

На 27 септември Nord Stream AG заяви за " невиждано опустошение “, настъпило ден по-рано на три разклонения от морските газопроводи " Северен поток “ и " Северен поток 2 “. Шведски сеизмолози записаха две детонации на 26 септември по трасетата на тръбопровода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР