Руският външен министър Сергей Лавров благодари на Куба за пълното

...
Руският външен министър Сергей Лавров благодари на Куба за пълното
Коментари Харесай

Лавров благодари на Куба | BGNES

Руският външен министър Сергей Лавров благодари на Куба за " цялостното схващане " по отношение на войната в Украйна. „ Оценяваме, че нашите кубински другари... ясно демонстрираха своята позиция и показаха цялостното си схващане в своите оценки на аргументите, довели до актуалната обстановка “, сподели Лавров по време на среща с кубинският му сътрудник Бруно Родригес. Това гласи акаунтът на съветското Министерство на външните работи в Telegram. Лавров, който също се срещна с кубинския президент Мигел Диас-Канел и неговия предходник Раул Кастро, разкритикува американските наказания против Куба като " противозаконни и нелегитимни ". Той означи, че страната му „ също е обект на американски наказания... доста преди актуалните събития “.

Куба е под американско ембарго повече от шест десетилетия. При някогашния президент Доналд Тръмп, който беше на власт от 2017-21 година, Вашингтон ускори глобите, които продължиха по време на времето на Джо Байдън.

Русия е изправена пред тежки наказания от Съединени американски щати, Канада и Европейски Съюз след нахлуването в Украйна през февруари 2022 година Откакто Лавров дойде в Хавана в сряда вечерта, посолството на Съединени американски щати в столицата е осветено в цветовете на украинския байрак. Преди Куба съветският външен министър посети Бразилия, Венецуела и Никарагуа по време на едноседмичната си обиколка из Латинска Америка. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР