Руският външен министър ме увери, че Москва иска дипломатическо решение

...
Руският външен министър ме увери, че Москва иска дипломатическо решение
Коментари Харесай

Лавров: Не от Русия зависи кога ще приключи напрежението около Украйна

Руският външен министър ме увери, че Москва желае дипломатическо решение на украинската рецесия, съобщи през днешния ден италианският външен министър Луиджи Ди Майо, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 420
,,Русия ще отговори през днешния ден на американските оферти във връзка със сигурността в Европа``, сподели Лавров на взаимна конференция с Ди Майо след среща сред двамата външни министри в Москва, съобщи Франс прес.

На взаимната конференция Ди Майо съобщи, че приветства изказването на Лавров, че по-късно през днешния ден Русия ще изпрати отговор на Съединените щати по отношение на поисканите гаранции в областта на сигурността.

,,Мисля, че това са положителни вести, доста добър сигнал``, посочи италианският външен министър.

Русия счита, че е време за подготовка за идващото съвещание във формата " 2+2 " с Италия, сподели Лавров на конференцията си с Ди Майо, осведоми Българска телеграфна агенция.

Става дума за формат, при който министрите на външните работи и на защитата на двете страни организират общи съвещания.

В отговор на журналистически въпрос дали ескалацията към Украйна ще завърши на 20 февруари, когато завършват взаимните военни учения на Русия и Беларус, Лавров отговори, че " това не зависи от Русия, тъй като Москва не се занимава с нагнетяване на напрежението ".

Италианският министър председател Марио Драги реагира позитивно на поканата на съветския президент Владимир Путин да посети Москва допустимо най-скоро, посочи Луиджи Ди Майо.

Предстоящата аудиенция на Драги в Русия бе обявена на фона на мощното напрежение сред Русия и Запада по отношение на Украйна.

Италианският външен министър съобщи, че позицията на Рим по въпроса с Украйна е координирана с тази на съдружниците му в Европейски Съюз и НАТО.

Италия поддържа териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, в това число и изборите, които Украйна прави в интернационалната политика, посочи още Ди Майо.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 420  Зеленски: Трябвало е да има референдум за участие на Украйна в НАТО Зеленски: Трябвало е да има референдум за участие на Украйна в НАТО  Русия: Настояваме военните на Съединени американски щати да се изтеглят от Източна и Централна Европа Русия: Настояваме военните на Съединени американски щати да се изтеглят от Източна и Централна Европа  Русия гони зам.-посланика на Съединени американски щати Русия гони зам.-посланика на САЩ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР