Руският трезор Сбербанк Sberbank и неговата дъщерна компания SberCloud, представиха

...
Руският трезор Сбербанк Sberbank и неговата дъщерна компания SberCloud, представиха
Коментари Харесай

Сбербанк представи най-мощния суперкомпютър в Русия

Руският трезор Сбербанк Sberbank и неговата дъщерна компания SberCloud, показаха суперкомпютъра Christofari, чиито запаси ще бъдат предоставени в облак и ще дадат опция на бизнеса да употребява технологии за изкуствен интелект. Представянето на суперкомпютъра се организира на интернационалната конференция AI Journey в Москва.

Новият суперкомпютър Christofari носи името на Николай Кристофари - първият клиент на спестовна банка в Русия, съобщи изпълнителният вицепрезидент и началник на технологията в Сбербанк Дейвид Рафаловски.

Възможностите на Christofari ще бъдат налични от 12 декември 2019 година за всички консуматори на облачната услуга SberCloud - AI Cloud. Това ще разреши на потребителите да разработят и употребяват логаритми за изкуствен интелект допустимо най-удобно и бързо.

Производителността на суперкомпютрите се мери в flops, т.е. в броя интервенции с плаваща запетая, които системата може да прави в секунда. Досега най-мощният суперкомпютър в Русия беше "Ломоносов 2 ", който показва продуктивност от 1,85 петафлопа по индикатора HPL Linpack. Суперкомпютърът, основан от трезора и SberCloud има близо четирикратно по-голяма продуктивност - към 6,7 петафлопа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР