Руският терорист и бивш полковник от ФСБ Игор Гиркин-Стрелков съсипа

...
Руският терорист и бивш полковник от ФСБ Игор Гиркин-Стрелков съсипа
Коментари Харесай

Терористът Стрелков: Росгвардия не знаят как да воюват, обкръжени са при Балаклея - Свят

Руският терорист и някогашен полковник от ФСБ Игор Гиркин-Стрелков унищожи от рецензии некадърността на сякаш най-добре квалифицираните сили на РФ - Росгвардия.

В канала си в Телеграм той удостовери, че ВСУ са завладяли доста бързо и елементарно Балаклея, Волохов Яр и Върбовка и че са съумели да обкръжат гарнизона в Балаклея.

" Вчера на Харковския фронт врагът стартира дълго подготвяно (ако се съди по напредването на резервите) нахлуване, като нанесе главния удар край град Балаклея. Външният периметър на защитата на града се държеше от мобилизирани батальони на Луганската и Донецката национални републики (с минимално количество тежки оръжия), които, както се очакваше, не успяваха да възпрат врага в предните постове. За страдание, частите от втория ешелон на " Росгвардия " също не съумяха да удържат позициите (включително, както язвително загатна Владлен Татарски, заради неспособността им да употребяват огневата мощност, с която разполагаха). От нощес врагът е съумял да обкръжи гарнизона в Балаклея, превземайки селищата Волохов Яр и Върбовка ", написа Гиркин-Стрелков.

По думите му силите на Росгвардия не са били добре готови, а съветската авиация не се е присъединила интензивно в поддръжка на наземните сили.

" Моите източници, с изключение на злополучната липса на подготовка на Росгвардейците, означиха и изключителната нерешителност на съветската авиация, която предпочиташе да обстрелва съперника от оптимално допустимо разстояние, което видимо се отразяваше на успеваемостта на ударите ", изяснява търсения от Украйна военнопрестъпник.

Стрелков показва и че съгласно информацията, с която разполага, ВСУ са работили " с впечатляваща смелост " и са овладели съветските позиции с доста бърз щурм с бронирана и друга бойна техника. 

" В резултат на това артилерията е изгубила опцията да нанесе удар по съперника при приближаването към нашите позиции ", споделя той.

Бившият полковник обаче показва, че няма информация дали в действителност два отряда от силите за бързо реагиране са били обкръжени край Волохов Яр.

Стрелков е търсен от 2014 година от управляващите в Киев военнопрестъпник. Той бе пълководец на противозаконните въоръжени формирования в Донбас, които възпламениха войната в Украйна. За задачата той получаваше обилно финансиране от близкия до Кремъл олигарх Константин Малофеев. Бившият полковник от ФСБ, който бе министър на защитата и един от водачите на сепаратистите от така наречен ДНР, се счита и за главния обвинен за свалянето на малайзийския Боинг-777, на борда на който починаха 298 души.

След началото на войната в Украйна Гиркин-Стрелков обаче въобще не пести рецензиите си към Кремъл. Смятан е за почитател на крайните нацисти в съветската политика, които упрекват Путин в отстъпчивост и колебливост. Във видеопосланията си в последно време той постоянно приказва за това, че генералите в съветската войска и управлението на Министерството на защитата в Москва са идиоти, които ще изгубят войната, и че рискът Русия да се разпадне е доста огромен.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР