Руският телевизионен водещ, който в ефир призова да се убиват

...
Руският телевизионен водещ, който в ефир призова да се убиват
Коментари Харесай

В Русия разследват призивите на бившия опозиционер Красовски за давене на украински деца

Руският ефирен водещ, който в ефир прикани да се убиват украински деца, се извини, а съветският Следствен комитет съобщи, че го проверява поради тези мнения, съобщи Ройтерс представена от Българска телеграфна агенция.

В предаване предходната седмица по следената от страната съветска телевизия Ар Ти (RT) водещият Антон Красовски сподели, че украинските деца, които възприемали руснаците като окупатори по времето на Съветския съюз, трябвало да бъдат " хвърлени напряко в бурно течаща река " и да бъдат давени.

Украйна сподели през вчерашния ден, че Ар Ти подбужда към геноцид и би трябвало да бъде неразрешена по целия свят. Главният редактор на телевизионния канал Маргарита Симонян заяви, че Красовски е отхвърлен от работа поради " отвратителните " си мнения, и че никой в Ар Ти не споделя възгледите му.

Красовски написа в пост в обществените мрежи, че е " в действителност се усеща неловко ". " Ами, случва се: ти си в ефир, увличаш се и не можеш да спреш... Моля за опрощение всички, които са били шашнати от това ", съобщи той.

Доскоро 47-годишният Красовски беше прочут в Русия като либерал с опозиционни на Путин възгледи и призоваваше съветското управление да приключи войната в Донбас.

Сътрудничи и дружи с Ксения Собчак.

През 2012 година той разрушава камера и атакува публицисти от Life News, които се пробват да снимат Красовски, Собчак, опозиционера Иля Яшин и основния редактор на " Дождь " Наталия Синдеева в ресторант в Москва. След това против него е формирано наказателно дело.

" Националната " популярност на Антон Красовски идва през 2013 година, когато той обществено признава, че е гей с HIV-позитивен.

В разгара на Евромайдана, през февруари 2014 година, Красовски, дружно със Собчак, прекарва една седмица в Киев. Те се разхождат из града в украински национални носии и интервюират Петро Порошенко, който скоро по-късно стана президент.

През 2018 година той става доверено лице на Собчак на президентските избори и по едно и също време с това се пробва да се кандидатира за кмет на Москва.

Започва да работи за Russia Today през 2019 година За първи път става създател на специфичния план " Епидемия ", чиято първа серия е отдадена на казуса с разпространяването на вируса на HIV в Русия. Оттогава възгледите му се трансформират фрапантно и стават коренно проправителствени. Той естествено поддържа нахлуването в Украйна.

Сега Красовски, след думите си за децата, е остро наказан даже от поддръжниците на " специфичната интервенция ". Някои от тях настояват, че той не е идеологически " родолюбец на Русия ", а прави изказвания по кариерни съображения (за да получи пари от държавния канал). Някои даже подозират, че той не е трансформирал предходните си опозиционни убеждения и в този момент съзнателно се занимава с " медиен бойкот ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР