Руският тежкоатлет Джамшид Исматилаев, постави рекорд за теглене на самолет.

...
Руският тежкоатлет Джамшид Исматилаев, постави рекорд за теглене на самолет.
Коментари Харесай

Руски тежкоатлет постави рекорд, теглейки военен самолет

Руският тежкоатлет Джамшид Исматилаев, сложи връх за изтегляне на аероплан.

На военното летище в град Севастопол, в анексирания през 2014-а полуостров Крим, Исматилаев се нагърби със свръхчовешката задача да тегли боен аероплан с тегло 31,5 тона.

След четири опита и преодолявайки неприятна контузия, тежкоатлетът съумя да премсти машината с един метър и 12 сантиметра в границите на 40 секунди.

И всичко това единствено с въже на гърба си, причкачено към предното колело на самолета, както и закрепена за земята стълба, служеща му за опора.

Исматилаев е измежду най-популярните тежкоатлети в света, като до този миг имаше много впечатляващи опити в Русия. До този миг той бе теглил яхти, дребен ферибот, автовоз с 12 коли, както и изтребител, само че в никакъв случай транспортно средство с тегло от 31,5 тона.

За Исматилаев всичко бе нa път да се провали, откакто при първият си опит той получи контузия в прасеца и издърпа самолета с едвам 30 сантиметра.

Въпреки контузията той реши да опита още веднъж, като направи несполучливи втори и трети опит, преди да пристигна сполучливия му финален късмет. При четвъртият опит Исматилаев преодоля един метър и 12 сантиметра, с което реализира огромната си цел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР