Руският търговец на оръжие Виктор Бут, освободен срещу американската баскетболистка

...
Руският търговец на оръжие Виктор Бут, освободен срещу американската баскетболистка
Коментари Харесай

Освободеният руски оръжеен търговец подкрепя настъплението в Украйна

Руският търговец на оръжие Виктор Бут, освободен против американската баскетболистка Бритни Грайнър при замяна на пандизчии с Вашингтон, се изрече в поддръжка на офанзивата на Русия в Украйна, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8524
В изявление за съветската медия Ар Ти той съобщи, че постоянно е държал портрет на Владимир Путин в килията си в Съединени американски щати, където бе наказан на 25 години затвор, откакто бе задържан през 2008 година в Тайланд.

" Горд съм, че съм руснак. Путин е нашият президент. Ако имах опцията и нужните умения, щях отида непринудено " да се удрям в Украйна ", сподели 55-годишният някогашен офицер от руската войска. 

Бут отхвърли да е продавал оръжия на талибаните, както е упрекван в публикации в американската преса.

" Талибаните оповестиха премия за главата ми. Как по този начин ще работя с тях? В това няма логичност ", увери той.

По думите му Западът предизвиква " самоубийството на цивилизацията " с " опиатите и ЛГБТ ".

Според отчет на Организация на обединените нации Виктор Бут е роден през 1967 година в столицата на някогашната руска република Таджикистан - Душанбе, и е приключил Военния институт по непознати езици в Москва, преди да влезе във Военновъздушните сили на Русия. След 1991 година той се е възползва от разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и последвалия безпорядък, с цел да се снабди евтино с огромни количества оръжие от оставени на произвола военни бази, което след това препродава в няколко зони на спор, в това число в Африка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР