Руският танк Т-14 Армата все още е предмет на спорове

...
Руският танк Т-14 Армата все още е предмет на спорове
Коментари Харесай

Експерти сочат сериозен недостатък на танка Т-14 „Армата”

Руският танк Т-14 „ Армата ” към момента е предмет на разногласия измежду специалистите от доста страни. Преобладават възторжените мнения за конструкторите от „ Уралвагонзавод ” в Нижний Тагил, само че има и основателни бележки, твърди vestnik-rm.ru. Експерти да вземем за пример изказали мнение, че тази бойна машина, притежаваща мощно 125 мм оръдие, разполага със едва картечно въоръжение – единствено една картечница 7,62 мм и то в отдалечено управляемия модул от горната страна на купола. Оръжейници смятат, че няма да мине без картечници огромен диаметър – една за Противовъздушна отбрана и друга сдвоена с оръдието.

Те са уверени, че още щом бойните машини стартират да постъпват във войските, танкистите ще изискат увеличаване на картечното въоръжение.

Така е станало и с танка Т-90МС. Потенциалните купувачи настояли упомената към този момент универсална танкова ПКТМ да бъде заменена с 12,7 мм „ Корд”, тъй като тя може да поразява и леко бронирани цели на дистанции до 1500 м. Вероятно това ще стане и при Т-14.

На военнотехническия конгрес „ Армия-2017” импровизирано бе обявено желание като сдвоена с оръдието картечница да бъде конфигуриран вид на „ Печенег”, само че тя е диаметър 7,62 мм.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР