Руският Следствен комитет (СК) съобщи, че разследването на днешния инцидент

...
Руският Следствен комитет (СК) съобщи, че разследването на днешния инцидент
Коментари Харесай

18-годишен убил 17 души в колежа в Крим и се самоубил

Руският Следствен комитет (СК) заяви, че следствието на днешния случай в политехнически лицей в Керч на полуостров Крим сочи, че 18-годишен студент в него е умъртвил 17 души, след което се е самоубил.

Ръководителят на Крим Сергей Аксьонов разгласи към 15 часа българско време, че жертвите са 18, а ранените 47.

Очевидци, представени от РИА Новости, приказват за гърмеж и последвала пукотевица, която траяла към 15 минути след детонацията.

В последното известие на Семеен кодекс предходното следствие за терористичен акт е преквалифицирано по различен член от Наказателния кодекс за ликвидиране на две и повече лица.

Първоначалният оглед на телата демонстрира, че те са умряли от огнестрелни рани. Установена е самоличността на младежа, който видеозаписи демонстрират, че е влезнал в колежа преди произшествието с оръжие в ръце. Това се оказал 18-годишният Владислав Росляков – студент 4-ти курс в колежа. Тялото му е намерено в помещение на образователното заведение, показва Семеен кодекс.

Предварителните догатки на следователите от досегашната картина на закононарушението приказва, че младежът разстрелял намиращите се в колежа хора, а по-късно е направил самоубийство.

По-рано пред деня Семеен кодекс заяви, че множеството от жертвите са учащи се. И че съгласно първичните данни детонацията е станала в столовата на колежа, а във неустановеното взривно устройство е имало железни предмети. Такива се поставят за повече провали.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи малко след първите известия за случая, че се проверява и версията за терористичен акт. По-късно източник от Националната армия дефинира гърмежа като терористичен акт.

Според преподавателка, представен от russian.rt.com, в учебното заведение е имало празненство и доста посетители. Първият етаж на постройката на техникума е потърпевш най-сериозно, площадката, на която е било тържеството, е осеяна със счупени стъкла.

Руските медии пишат, че не достигали коли за спешна помощ и че част от ранените са превозени в лечебни заведения с леки коли или с коли на публичния превоз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР