Руският шампион Зенит Санкт Петербург победи Левски с 1:0 във

...
Руският шампион Зенит Санкт Петербург победи Левски с 1:0 във
Коментари Харесай

Левски с нова загуба с 0:1, този път от Зенит

Руският първенец Зенит Санкт Петербург победи Левски с 1:0 във втората предсезонна контрола на "сините " на австрийска земя. Победният гол осъществя Сердар Азмун в 48-ата минута от дузпа, която беше отсъдена за нарушаване на Каргас в наказателното поле против Смолников.

На трибуните беше и съветският селекционер Станислав Черчесов, а мачът се игра под палещите лъчи на слънцето и температура от 33 градуса.

Още в 4-ата минута Зенит получи отличен късмет за гол. Реиш изостана, само че вратарят на Левски Миятович избави удара на Сердар Азмун. В 10-ата минута Станислав Иванов се впусна отдясно по офанзивата на Левски, само че защитник на съветския първенец го затвори и топката излезе в тъч.

Паулиньо опита да се измъкне от бранителите на Зенит три минути по-късно, само че не сполучи. Левски продължи да бъде деен и в 16-ата минута се наложи Луньов да избие кълбото в корнер, само че след осъществяването му не последва заплаха за съветския вратар. Осем минути по-късно добра офанзива на "сините " приключи с центриране, само че Луньов не беше под опасност.

В 35-ата минута Паулиньо напредна рисково в половината на Зенит, пусна пас към Мариани, който обаче не разбра замисъла на съотборника си и офанзивата се провали.

Иван Горанов насочи рисков отдалечен удар в 36-ата минута на срещата, само че Луньов с опитност почисти кълбото в корнер. След него не последва заплаха за съветския вратар. Това беше и първи рисков удар към вратата на Зенит насочен от българския отбор. В края на полувремето Станислав Иванов стреля много неприятно в навън, откакто засече центриране от корнер.

В 48-ата минута Зенит откри от дузпа, която беше осъществена от Сердар Азмун, а нарушаването в наказателното поле извърши Каргас против Смолников. След попадението Левски се засилва и Мариани на два пъти стреля рисково към вратата на Зенит, само че не сполучи да се разпише във вратата на Бабурин.

Краневитер, който влезе като промяна в Зенит насочи рисков удар в 66-ата минута, само че вратарят на Левски мазета топката с една ръка и резервира резултата - 0:1. Най-опасният състезател на "сините " през второто полувреме Давиде Мариани стреля рисково към вратата на Бабурин, само че още веднъж не съумя да се разпише. Дзюба насочи неакуратен удар към вратата на Миятович в 88-ата минута на срещата.

В края на дуела топката още веднъж посети мрежата на Левски, само че попадение не беше зачетено, поради нарушаване в офанзива.

Така в последна сметка Левски загуби с 0:1 от Зенит.

Живко Миланов: В Левски се гради нещо ново

Левски - Зенит 0:1
голмайстор: 0:1 Азмун (48-дузпа)


Стартовите сформира на двата тима:

​Левски:13. Милан Миятович, 6. Ивайло Найденов, 19. Янис Каргас, 22. Нуно Рейш, 4. Иван Горанов, 23. Хали Тиам (55-Илия Юруков), 70. Мартин Райнов, 8. Давиде Мариани, 99. Станислав Иванов (77-Петков), 7. Паулиньо (77-Мазурек), 29. Станислав Костов (66-Илия Димитров)

Зенит: Луньов (46-Бабурин), Иванович, Смолников, Ракицки, Жирков, Мусаев (46-Оздоев), Нобоа, Ригони, Дриуси (46-Мамана), Ерохин, Азмун

Стартовый состав на матч #ЗенитЛевски
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР