Руският шампион Спартак (Москва) се провали в домакинството си на

...
Руският шампион Спартак (Москва) се провали в домакинството си на
Коментари Харесай

Четири дни след петицата срещу Севиля, Попето и Спартак се изложиха срещу Амкар

Руският първенец Спартак (Москва) се провали в семейството си на Амкар от 14-ия кръг на Премиер лигата. Срещата на " Откритие Арена " приключи без голове, а в последните 10 минути гостите пропиляха три чисти положения. Те бяха съществени ощетени от съдията, който не даде стопроцентова дузпа за нарушаване на вратаря Александър Селихов против Брайън Идову.

Ивелин Попов беше титуляр за Спартак и игра до 62-ата минута, когато отстъпи мястото си на Педро Роча.

След днешното тъждество отборът на Масимо Карера е на 5-о място с 21 точки, само че не съумя да се приближи по-сериозно до водачите. Амкар не позволи гол в пети следващ мач и заема 12-о място с 16 точки.

След гръмката победа над Севиля в Шампионската лига с 5:1 към лазарета на Спартак се причисли и Александър Самедов. Вместо него като титуляр се появи Лоренсо Мелгарехо, а Александър Селихов и Георгий Джикия илязоха против някогашния си отбор. Ивелин Попов действаше зад централния нападател Луис Адриано и дружно с Куинси Промес трябваше да е изобретателната фигура в състава на домакините.
Наш состав на матч 14-го тура #СпартакАмкар! pic.twitter.com/528rrEqXoC
— FC Spartak Moscow (@fcsm_official) 21 октомври 2017 година Амкар дойде в Москва след три следващи победи без позволен гол, две от които при гостуванията на Локомотив и Рубин. През предишния сезон " червено-черните " направиха 3:3 на " Откритие Арена ", само че през днешния ден бяха без редица съществени футболисти, отпред с контузения капитан Петър Занев.

Двубоят започва с минута безмълвие в памет на жертвите на нещастието от 1982 година, когато по време на мача сред Спартак и холандския Харлем от Купата на УЕФА става огромно стълпотворение на един от входовете на " Лужники и гибелта си намират 66 последователи на съветския гранд, най-вече младежи.
Перед началом матча #СпартакАмкар собравшиеся на @otkritiearena почтили минутой молчания память жертв нещастия 1982 года. pic.twitter.com/jbtt2ZH3xu
— FC Spartak Moscow (@fcsm_official) 21 октомври 2017 година Ивелин Попов пропусна първата добра обстановка в мача. Цялата офанзива на Спартак бе доста красива - с пас на Промес, съвършено центриране на Глушаков и прекрасен удар с глава на българина, само че настрана от вратата. В 9-ата минута положително разиграване на домакините приключи с изстрел на Промес, само че Артур Нигматулин внимаваше.

Гостите рядко нападнаха и по предписание това ставаше с дълги подавания към единствения нападател Станислав Прокофиев. В 24-ата минута Мелгарехо прати топката в навън от комфортна позиция, а по-късно шут на Луис Адриано беше блокиран.
В края на полувремето спартаковци подвигнаха темпото и Фернандо уцели гредата от директен свободен удар, а след това Промес сътвори голям пропуск. Холандският национал изскочи самичък против Нигматулин след пас на Мелгарехо, само че малко не му доближи да открие резултата.

Карера не направи смени на почивката, а тимът му продължи да упорства с многоходови комбинации към нказателното поле. Мелгарехо стреля високо в навън от границата на наказателното поле, по-късно Куинси Промес реши да търси изненада с шут от към 30 метра, само че и той бе извънредно неакуратен.
След час игра наставникът на Спартак реши да премине към скица с трима бранители и по-активни дейности по фланговете. Той пусна централния бранител Иля Кутепов на мястото на Андрей Ешченко, а Педро Роча смени Попов и домакините започнаха да работят с двама чисти нападатели.

В 68-ата минута Мелгарехо за следващ път се размина с гола, а в 77-ата Промес не се възползва от неточност на Дарко Бодул и разреши ударът му да бъде блокиран.
62' Еще одна замена у нас: Роша выходит вместо Попова.#СпартакАмкар 0:0 pic.twitter.com/Sau2QBcgS2
— FC Spartak Moscow (@fcsm_official) 21 октомври 2017 година В края на срещата спартаковци заиграха " ва банк " и можеха да бъдат осъдени. Първо Брайън Идову пропусна от няколко метра очи в очи със Селихов, а в 85-ата минута той беше повален от Селихов в наказателното поле, само че вместо дузпа, съдията Павел Кукуян сподели жълт картон за симулация на футболиста на Амкар. Секунди по-късно Бодул се освободи от Кутепов и стреля, само че Селихов с върха на пръстите си мазета.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 14 кръг, събота 21 октомври  Спартак (Москва) 0:0краен резулат  Амкар
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР