Руският сенатор Алексей Пушков се застъпва за известния френски актьор

...
Руският сенатор Алексей Пушков се застъпва за известния френски актьор
Коментари Харесай

В Русия защитиха Ален Делон от тоталитарната идеология на САЩ

Руският сенатор Алексей Пушков се застъпва за известния френски артист Ален Делон , откакто в интернет се появи петиция с искане да не се връчва на актьора почетна " Златна палма " за изцяло творчество на фестивала в Кан поради политическите му възгледи и рецензиите му към хомосексуализма, осведомят съветски медии.

Американска петиция приканва да не се връчва на 83-годишния Ален Делон Почетна палма на филмовия фестивал в Кан поради политическите му възгледи. От Съединените щати желаят да диктуват на света кои възгледи са верни и кои не. Тоталитарна идеология, «made in USA» (произведена в Съединени американски щати - Бел. ред.), написа Пушков в " Туитър ".

В средата на април стана ясно, че Делон ще получи почетната " Златна палма " за изцяло творчество на фестивала в Кан през 2019 година Организаторите на фестивала нарекоха Делон " колос, жива легенда и международен знак ".

Но решението на уредниците на фестивала провокира рецензия. Организирана е и петиция против награждаването на Делон, която към 16 май събра повече от 22 хиляди подписа . Авторите на петицията упрекват артиста във физическо принуждение към дамите и припомнят, че той поддържа френската крайнодясна партия " Национален фронт ".

Организаторите на фестивала са решили да не се отхвърлят от проекта си да наградят Делон, защото не връчват Нобелова премия за мир, а за приноса му като актьор към киноиндустрията, което не е обвързвано с политическите възгледи на артиста.

Кинофестивалът се организира от 14 до 25 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР