Руският сенат реши единодушно изборите за президент догодина да са

...
Руският сенат реши единодушно изборите за президент догодина да са
Коментари Харесай

Русия насрочи президентските избори за 18 март, кампанията започва до дни

Руският сенат реши единомислещо изборите за президент следващата година да са на 18 март, както се очакваше, предават съветски издания.

Очаква се постановлението на Съвета на федерацията да бъде оповестено и да влезе в действие на 18 декември - три месеца преди началото на изборите. С обнародването в държавния вестник стартира и акцията за вота съгласно Централната изборна комисия на страната.

Първоначално изборите трябваше да се проведат на 11 март - втората неделя на месеца - само че Думата предложи да се изместят с една седмица, с цел да не съвпаднат с годишнината от подписването на контракта за влизането на анексирания Крим в състава на Русия.

" Конкурентни, забавни, с изненади "

Намерението си да вземат участие в изборите към този момент оповестиха президентът Владимир Путин (който тази година ще бъде самостоятелен кандидат), водачите на комунистите и националистите, Генадий Зюганов и Владимир Жириновски, известната водеща Ксения Собчак и бизнес омбудсманът Борис Титов.

Заедно с тях деклариралите желание да са кандидат-президенти са общо двайсет и трима, сподели ръководителят на ЦИК на чуване в сената, представена от РБК. Според нея изборите ще са " конкурентни, забавни, с изненади, уповавам се приятни " и ще предложат благоприятни условия като " електронни урни " и опция за гласоподаване не по местопребиваване. Предстои да стартира излъчването и на видеоклипове, призоваващи жителите да гласоподават.

Във вота искаше да взе участие и опозиционерът Алексей Навални, който на процедура води предизборна акция от 2016 година, само че откакто беше наказан тази година, изборната комисия разгласи, че той няма право да се кандидатира.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР