Руският съд постанови вчера 15 дни административен арест за четиримата

...
Руският съд постанови вчера 15 дни административен арест за четиримата
Коментари Харесай

Две седмици затвор за членовете на Пуси райът, нахлули на терена на финалния мач от Мондиал 2018


Руският съд постанови през вчерашния ден 15 дни административен арест за четиримата членове на групата " Пуси райът ", нахлули на терена по време на финалния мач от Световното състезание по футбол в неделя, предадоха Франс прес и ТАСС.

Освен това на Вероника Никулшина, Олга Пахтусова, Пьотър Верзилов и Олга Карачова им е неразрешено три години да посещават спортни мероприятия. Съдът ги призна за отговорни в " съществено нарушение на разпоредбите за държание на феновете ".

Няколко минути след нахлуването на четиримата на терена, групата " Пуси райът " написа в Туитър и Facebook, че това са нейни членове и популяризира лист с шест претенции. В него се упорства за освобождение на всички политически пандизчии и завършек на арестите по време на мирни демонстрации.

 

Най-известната демонстрация на " Пуси райът " е от февруари 2012 година, когато в символ на митинг против президента Владимир Путин няколко членове на групата извършиха " пънк молитва " в катедралния храм " Христос Спасител " в Москва, съобщи Българска телеграфна агенция.  Три от петте участнички в акцията бяха наказани на две години лагер за безчинство и накърняване на религиозните усеща на вярващите.

handcuffs

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР