Руският съд отхвърли молбата за намаляване на присъдата на американската

...
Руският съд отхвърли молбата за намаляване на присъдата на американската
Коментари Харесай

Руски съд отказа да намали присъдата на американска баскетболистка

Руският съд отхвърли молбата за понижаване на присъдата на американската баскетболистка Бритни Грайнър, наказана в Русия на девет години затвор за трафик на канабис, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Съдът реши да резервира без смяна присъдата, наложена през август на американската баскетболна звезда, съобщи арбитър Елена Воронцова. Тя посочи, че съдът ще вземе поради месеците, прекарани към този момент в пандиза от Грайнър по време на предварителното задържане от март. Всеки ден от това задържане ще се регистрира като ден и половина, което значи, че двукратната олимпийска шампионка ще би трябвало да излежи към осем години.

Американският шарже д`афер Елизабет Руд, сега най-високопоставеният американски посланик в Москва, подложи решението на съда на рецензии. Деветгодишната присъда е " несъразмерна и непропорционална ", съобщи дипломатката.

Съединени американски щати ще продължат да беседват с Русия за връщането на Бритни Грайнър вкъщи, съобщи съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливън, откакто съветски съд отхвърли молбата й за понижаване на присъдата.

" Научихме новината от Русия, че Бритни Грайнър ще остане непозволено арестувана при нетърпими условия, откакто през днешния ден трябваше да мине през нова измислена правосъдна процедура ", уточни в изказване Съливан.

Правителството на президента Байдън " продължава да комуникира с Русия по всички вероятни канали и да поставя всички старания за връщане вкъщи на Бритни, както и да поддържа и пази други американци, арестувани в Русия, също непозволено арестувания Пол Уилан ", добави Съливан.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР