Руският рапър Хъски, чиито текстове понякога са критични към властта

...
Руският рапър Хъски, чиито текстове понякога са критични към властта
Коментари Харесай

Арестуваха рапър, критикуващ властите в Русия, заради уличен концерт

Руският рапър Хъски, чиито текстове от време на време са сериозни към властта и религията, може да бъде наказан на две седмици арест поради махленски концерт в град Краснодар, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
Двадесет и пет годишният артист от Сибир, чието същинско име е Дмитрий Кузнецов, закупи огромна популярност в Русия през последните две години. Той е известен измежду младежите, защото показва разочарованието им от съветската политическа система и неналичието на стопански благоприятни условия, показва Асошиейтед прес. Чернобелите му видеоклипове иронизират съветския политически режим, който чака от жителите безмълвно подпомагане, добавя Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Хъски имаше желание да изнесе концерт през вчерашния ден в клуб в Краснодар, само че локалните управляващи му не разрешиха това с аргумента, че творчеството му съдържа екстремистки хрумвания. Хъски направи опит да пее във втори клуб, само че токът в заведението бе спрян, а почитателите му излязоха на улицата, където рапърът се качи на покрива на автомобил и изнесе спонтанен махленски концерт.
На Хъски са повдигнати обвинявания за образуване на нелегално събиране и за непокорство на полицейски нареждания, съобщи неговият юрист Александър Аванесян.
Рапърът написа предишния месец в обществените мрежи, че управляващите в няколко съветски градове упражняват напън върху клубовете да не позволяват негови участия, тъй като съгласно тях песните му оскърбявали вярващите християни и насърчавали разюзданото полово държание, напомня Франс прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР