Руският производителен гигант Норилск Никел обяви, че близо 45 тона

...
Руският производителен гигант Норилск Никел обяви, че близо 45 тона
Коментари Харесай

Руският гигант “Норилск Никел” разля 45 тона авиационно гориво в Арктика

Руският продуктивен колос " Норилск Никел " разгласи, че близо 45 тона авиационно гориво са изтекли от техен водопровод във водите в Арктика. Това е следващият сходен случай в Норилск, откакто през май във водите там изтекоха 20 000 тона дизел. " Тръбопровод, притежаван от " Норилсктрансгаз ", загуби налягане, до момента в който през него се пренасяше авиационно гориво в региона на Тукхард ", обявиха от " Норилск Никел " в свое прессъобщение. Те прибавят, че съгласно първичните данни от траялия 15 минути разлив в близките води са попаднали 44.5 тона гориво. Първоначално от компанията бяха оповестили, че изтеклото гориво е било 20 тона.
Тукхард се намира на към 100 км от Норилск и на към 70 от арктическото пристанище Дудинка, употребявано от " Норилск Никел " и " Норилсктрансгаз ".

" Норилск Никел ", която е най-големият производител на никел и паладий в света, е следена от най-богатия руснак Владимир Потанин. Форбс прави оценка неговото благосъстояние на 23.5 милиарда $.

На 29 май в избраната като най-голяма екологична злополука в Арктика, повече от 20 000 тона дизел изтекоха в почвата, две реки и най-голямото в региона езеро Пясино. Тогава контейнер за гориво на Топлоелектрическа централа, благосъстоятелност на Потанин аварира, а управляващите оповестиха, че това е станало, тъй като притежателите са пробвали да спестят средства от поддръжката на обекта. След извършеното следствие способените органи оповестиха, че резервоарът е трябвало да бъде ремонтиран през 2018 година, само че това не се е случило.

В последна сметка единственият упрекнат за екокатастрофата беше кметът на Норилск Ринат Ахметчин, а други четирима души бяха арестувани, само че измежду тях нямаше нито един чиновник на " Норилск Никел ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР