Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък, че връзките между

...
Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък, че връзките между
Коментари Харесай

Путин: Отношенията между САЩ и Русия се влошават все повече и повече

Руският президент Владимир Путин съобщи в четвъртък, че връзките сред Москва и Вашингтон стават все по-лоши и по-лоши.

По време на изявление за съветски ефирен канал президентът акцентира, че връзките сред двете международни суперсили са " унизителни " заради редица дейности, подхванати от Съединени американски щати във връзка със глобите през последните няколко години.

Коментирайки идната среща на върха на Г-20 в Осака, Путин съобщи, че се надява, че Русия и Съединени американски щати ще могат да намерят градивни решения за икономическото съдействие. " Много се надяваме, че здравият разсъдък в последна сметка ще победи ", добави съветският водач.

Неговите мнения са факт единствено няколко часа, откакто американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин в коридорите на срещата на върха на Г-20, която ще се състои в края на юни в Япония.

Още през предишния месец Тръмп разгласи, че ще се срещне с Путин по време на форума на Г-20, като и съветският президент означи, че срещата на върха е най-близката опция за диалог сред двамата водачи. Въпреки това Москва настоя, че всяка евентуална среща би трябвало да бъде инициирана от Съединени американски щати.

Междувременно представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти при започване на седмица, че към момента не е несъмнено дали двамата водачи ще се срещнат в Осака.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР