Руският президент Владимир Путин заяви на пресконференция в Пекин, че

...
Руският президент Владимир Путин заяви на пресконференция в Пекин, че
Коментари Харесай

Путин: Зеленски, ти си на ход!

Руският президент Владимир Путин съобщи на конференция в Пекин, че желае да знае позицията на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски за уреждането на спора в Източна Украйна, заяви ТАСС.

"Ако ние се срещнем един ден, в случай че стартират някакви договаряния, което не изключвам, ние би трябвало да поговорим най-много за това по какъв начин да приключим спора в югоизточна Украйна ", съобщи Путин в края на визитата си в Китай, където взе участие в интернационалния конгрес "Един пояс, веднъж ".

Той означи, че за уреждането на спора има "само един метод - осъществяването на Минските договорености ".

Жителите на Украйна окачват от бъдещия президент на страната решение на спора в Донбас, тъй като "всички са изтощени " от тази обстановката, сподели Путин. Той уточни също, че Москва обмисля опцията да облекчи процедурата за приемане на съветско поданство за всички украински жители, а освен за жителите на сепаратистките области в източната част на страната.

В сряда Путин подписа декрет, който опростява процедурата за приемане на съветски паспорти от жителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република в Източна Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР