Руският президент Владимир Путин заяви на германския канцлер Олаф Шолц,

...
Руският президент Владимир Путин заяви на германския канцлер Олаф Шолц,
Коментари Харесай

Путин към Шолц: Берлин да преосмисли подхода си към Украйна

Руският президент Владимир Путин съобщи на немския канцлер Олаф Шолц, че линията на Германия и Запада във връзка с Украйна е " разрушителна " и прикани Берлин да премисли своя метод, оповестява Кремъл, представен от " Ройтерс ".

В телефонен диалог, иницииран от немската страна, двете страни обмениха отзиви по отношение на последните събития в Украйна.

От Кремъл показват, че Путин е декларирал на немския водач, че пази съветските ракетни удари по цели в Украйна и е настоял на Москва да бъде разрешено да взе участие в следствието на " терористичните офанзиви " против газопроводите " Северен поток " под Балтийско море.

По време на диалога съветският президент е нарекъл доставките на оръжие за Украйна от Германия и други западни страни " деструктивна линия ", заради която Украйна " изцяло отхвърля концепцията за каквито и да било договаряния ".
За последно Путин и Шолц организираха телефонен диалог на 13 септември.

Междувременно сп. " Шпигел " заяви, че Германия се готви да достави още 7 самоходни противовъздушни установки " Гепард " на Украйна в допълнение към  30-те такина установки, които към този момент се употребяват за битка против съветската войска.

Допълнителните установки, които в началото са били предопределени за скрап, би трябвало да дойдат в Украйна напролет на 2023 година, като сега се ремонтират от основания в Мюнхен производител на оръжия Krauss-Maffei Wegmann (KMW).
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР