Руският президент Владимир Путин заяви днес, че възнамерява утре да

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че възнамерява утре да
Коментари Харесай

Путин обяви, че ще се ваксинира срещу Covid-19 и остро реагира на ЕК за руската ваксина

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че има намерение на следващия ден да се имунизира против КОВИД-19, оповестиха международните организации. Путин добави обаче, че всеки руснак има право самичък да реши дали да се имунизира.

Руският водач не посочи с коя от трите ваксини съветско произвеждане ще се ваксинира.

Говорейки на излъчено по малкия екран заседание, отдадено на съветските ваксини против коронавирус, той съобщи също, че Русия е подписала интернационалните контракти за доставка на имунизацията " Спутник V " за 700 милиона души. Путин добави, че е от жизненоважно значение да се форсира производството на ваксини за вътрешно прилагане, където до момента 4,3 милиона души са получили и двете дози от имунизацията против коронавирус.

" Буди удивление, че директно преди нашата среща, както ми рапортуваха, безусловно доскоро, един от виновните чиновници на Европейската комисия е декларирал: " Не ни би трябвало " Спутник V " . Странно изказване, ние не натрапваме нищо на никого ", сподели президентът пред участниците в съвещанието.

По думите му, когато сходни изказвания се вършат от публични лица, " поражда въпросът чии ползи пазят и съставляват тези хора: ползите на някакви фармацевтични компании или ползите на европейските жители ".

Миналата седмица представител на Европейска комисия съобщи, към този момент не се водят диалози сред Европейски Съюз и производителя на съветската ваксина Спутник V против ковид. Той обаче посочи, че Европейска комисия и страните от Европейски Съюз когато и да е могат да решат да разширят листата с имунизациите, включени в европейската имунизационна тактика. Той внесе внесе тези разяснения във връзка изказвания на Руския фонд за директни вложения и листата с имунизациите, които Европейска комисия договаря и предплаща с бюджетни средства.

Очакванията към производителите на утвърдените в Европейски Съюз препарати (сред които не попада съветската ваксина - бел. кор.) се оказаха прекомерно оптимистични, признаваме го и взимаме съответните ограничения, съобщи представителят във връзка дефицита на ваксини. Той добави, че комисията е останала сюрпризирана от невъзможността на производителите да провеждат работата си по този начин, че да изпълнят подписаните контракти.

Междувременно Русия изостава в иминузациите, изпитва големи усложнения да достави всички свои райони с ваксина, а същото време стремително изнася " Спутник V " за чужбина. Скептицизмът измежду популацията е огромен: едвам 30 % от руснаците са склонни да се имунизират, сочат последните допитвания по тематиката. Освен това Русия има съществени проблеми да достави всички свои райони с ваксин

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР