Руският президент Владимир Путин заяви днес, че страната му не

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че страната му не
Коментари Харесай

Путин: Русия не иска да е свръхсила като Съветския съюз

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че страната му не желае да си връща статута на свръхсила от руско време, съобщи АП.

На журналистически въпрос дали Русия си е върнала статута на свръхсила, който имаше Съветският съюз, Путин отвърна, че това не е належащо. "Не желаеме да сме като Съветския съюз, който постановяваше метода си на живот и политическата си система на съседите си, в това число на страни от Източна Европа ", съобщи съветският президент в диалог с публицисти след края на годишната си директна телевизионна линия за отговори на въпроси на елементарни жители. Путин сподели, че руската политика е била "контрапродуктивна, прекомерно скъпоструваща и лишена от историческа вероятност. Невъзможно е да принудиш други хора да живеят по разпоредбите ти ", означи той. Путин съобщи, че Съединени американски щати не са си взели поука от грешките на Съветския съюз. По думите му те "продължават да повтарят едни и същи неточности с воденето на политика от имперски вид ".

Путин съобщи, че в Сирия работят съветски частни контрагенти, като посочи, че те не съставляват съветската страна. На въпрос за какво държавното управление не дава на частните контрагенти, които са воювали в Сирия, държавни помощи като на ветераните, Путин съобщи, че тези хора са били в Сирия в персонално качество и са се занимавали с изследване на петролни залежи. "Това няма нищо общо с съветската страна или съветската войска и затова не разясняваме този въпрос ", сподели той. Това е първото публично самопризнание на Путин, че в Сирия са работили съветски частни военни контрагенти, отбелязва АП. Руски медии писаха, че компанията "Вагнер " е изпратила в Сирия хиляди наемници, които са подсилили съветските военни елементи.

Общият брой обръщения и въпроси към съветския президент по време на 17-ата годишна "Пряка линия с Владимир Путин " за другарство с жители е бил към 2 182 000, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. Преди началото на излъчването са били получени към 1,6 милион въпроса, което значи, че през четирите часа на директната телевизионна линия са постъпили още близо 600 000 телефонни позвънявания, есемеси, мултимедийни известия и въпроси по интернет и мобилни приложения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР