Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Киев отказва да

...
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Киев отказва да
Коментари Харесай

Путин обвини Киев, че пречи на предаването на украинските бойци от Азовстал

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че Киев отхвърля да разреши на последните украински бойци, останали в промишлената зона на " Азовстал ", в обсадения град Мариупол, да се предадат, заяви Франс прес.

Животът на всички украински бойци, на бойците от националистическите формирования и задгранични наемници е обезпечен, в случай че сложат оръжие, само че режимът в Киев не позволява тази опция, е декларирал Путин съгласно официално съобщение на Кремъл за телефонния диалог на президента на Русия с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Вчера Путин подреди големият индустриален комплекс " Азовстал ", където съгласно Москва има към 2000 военни, да бъде обсаден, само че да не се щурмува, с цел да се резервира животът на съветските бойци.

В диалога си с Шарл Мишел през днешния ден съветският президент дефинира като " безотговорни изказванията на представители на Европейски Съюз, че обстановката в Украйна би трябвало да се взема решение с военни средства, както и пренебрегването на многочислени украински военни закононарушения “.

Путин упрекна също " водачите на множеството страни от Европейски Съюз, че си затварят очите за искрено русофобски дейности ", имайки поради изключването на руснаци от културни и спортни събития.

Президентът е обяснил също по този начин на Мишел, че задачата на " специфичната военна интервенция " е да отбрани етническите руснаци в Донбас, показва ДПА.

Путин е декларирал, че ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски, единствено в случай че договарянията сред двете страни дадат съответни резултати.

Според съветския държавен глава Киев демонстрира, че не е подготвен да търси взаимноприемливи решения и упрекна украинската страна в променчивост в договарянията, показва Ройтерс, базирайки се на Кремъл.

ТЕМА преди 30 минути (обновена) 668 преди 54 минути 455 преди 2 часа 790
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР