Руският президент Владимир Путин заяви, че украинската контраофанзива е започнала,

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че украинската контраофанзива е започнала,
Коментари Харесай

Путин призна за украинското контранастъпление

Руският президент Владимир Путин съобщи, че украинската контраатака е почнала, за което свидетелства потреблението на стратегическите запаси, цитира думите му ТАСС.

" Можем изрично да заявим, че тази украинска атака е почнала и това се потвърждава от потреблението на стратегическите запаси ", сподели Путин пред кореспонденти.

Президентът добави, че настъпателният капацитет на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) към момента не е привършен, макар " неуспеха " на опитите им за контранастъпление ". " Що се отнася до това дали (украинската) атака е затънала или не, във всеки случай може да се каже, че всички (украински) опити за контранастъпление, направени до момента, са се провалили. Но настъпателният капацитет на войските на киевския режим към момента остава ", сподели съветският водач.

" Изхождам от обстоятелството, че военното управление на Русия реалистично прави оценка актуалната обстановка и ще изхожда от тези действителности при построяването на нашите дейности в близко бъдеще ", добави Путин.

също удостовери въпреки и неофицилано за почналото контранастъпление , като заяви за бойни триумфи в Запорожка област. За боеве в същи регион съобщи и украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр.

Украйна организира контраофанзивни интервенции с друг резултат в най-малко три бранша на фронта като част от по-широките контраофанзивни старания, които се развиват от неделя, 4 юни. Украински публични лица алармираха, че украинските сили са минали от отбранителни към настъпателни интервенции в бранша Бахмут и реализират триумфи на разстояние сред 200 метра и близо два километра по фланговете на града.

Това се показва в на Института за проучване на войната (ISW).
 Украйна оповестява за тежки борби на изток, триумфи покрай Бахмут
Украйна оповестява за тежки борби на изток, триумфи покрай Бахмут

Украинските сили са напреднали 1,2 км покрай Бахмут за последните 24 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР