Руският президент Владимир Путин заяви, че страната не се интересува

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че страната не се интересува
Коментари Харесай

Путин заяви, че няма интерес да подновява надпреварата във въоръжаването

Руският президент Владимир Путин съобщи, че страната не се интересува от подновяването на конкуренцията във въоръжаването и разполагането на ракети със междинен и дребен обхват там, където такива сега няма, написа московското издание  “Известия “, цитирано от Фокус .

Той сподели това по време на среща за развиването на въоръжените сили и военно-промишлената промишленост на Руската Федерация. Путин разяснява и Договора за унищожаване на ракетите със междинен и дребен обхват на деяние (ДРСМО).

Той напомни, че Русия е оповестила едностранно мораториум върху разполагането на такива ракети, след което е поканила своите сътрудници в Европа и Съединени американски щати да се причислят към нея. Путин означи, че единствено френският президент Еманюел Макрон е дал отговор на предлагането на Москва за такова съглашение.

„ Днес (5 декември) ще обсъдим и ограничения за противопоставяне на евентуалните закани, свързани с отдръпването на Съединени американски щати от контракта ", добави президентът.

Освен това Путин означи, че Русия е подготвена без предварителни условия да вземе решение до края на 2019 година да възобнови Договора за ограничение на стратегическите нападателни оръжия с цел да не бъде неверно тълкувана позицията на Москва по въпроса.

В допълнение, президентът предложи да се разиска потреблението на изкуствен интелект в армията и флота.

" В наши дни (технологията за неестествен интелект) се употребява необятно за основаване на модерни типове оръжия и съоръжение, роботизирани системи “ сподели той.

Путин добави, че оръжията, основани на нови физически правила, „ значително ще дефинират бъдещето на нашата войска и флот ".

На 2 февруари Вашингтон инициира процедура за отдръпване от ДРСМО, обвинявайки Москва в неспазване на параграфи от документа поради съветската ракета „ 9М729 “. Руското министерство на защитата отхвърли изказванията за нарушаване на съглашението, като сподели ракетата на брифинг на задгранични представители през януари 2019 година

Въпреки това Съединени американски щати не трансформираха решението си. Договорът изтече на 19 август и не беше възобновен. По-късно Вашингтон организира проби на крилата ракета с обхват на полета над 500 км на остров Сан Николас в Калифорния.

През 1987 година сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати беше подписано съглашение за елиминиране на ракетите със междинен и по-малък обхват и беше неразрешено на двете страни да създават и разполагат такива балистични ракети.

Договора за ограничение на стратегическите нападателни оръжия изтича през 2021 година Документът беше подписан през 2010 година и сега е единственият контракт за ограничение на въоръжаването на Съединени американски щати и Русия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР