Руският президент Владимир Путин заяви, че ще спазва руската конституция,

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че ще спазва руската конституция,
Коментари Харесай

Путин намекна за управление и след 2024 г.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че ще съблюдава съветската конституция, която не разрешава повече от два поредни президентски мандата, предадоха международните организации. Той обаче загатна, че може да остане на " лостовете " на властта и след приключването на мандата му през 2024 година, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от " Дарик ".

" Винаги съм се придържал и постоянно се придържам към конституцията на Русия. В конституцията е написано ясно - не повече от два поредни мандата. Днес аз извършвам втория си пореден мандат ", сподели Путин на икономическия конгрес в Санкт Петербург. Той обаче напомни, че през 2008 година след приключването тогава на двата му поредни президентски мандата той се отдръпна от власт и президент стана министър председателят Дмитрий Медведев. След четири години още веднъж се върна в Кремъл.

" Отказах се от президентския пост тогава, тъй като конституцията не ми позволяваше да бъда определен за трети пореден мандат. Това е. Готов съм да се придържам към това предписание и в бъдеще ", сподели той, намеквайки, че може и да повтори сюжета от 2008 година

По време на форума Путин организира и обичайна среща с ръководителите на международните осведомителни организации, която дефинира като потребна, съобщи ТАСС. Той сподели, че среща в този формат му разрешава да съобщи своята позиция по въпроси от фундаментален темперамент, които съставляват огромен и сериозен интерес.

Путин акцентира нуждата от провеждането на всестранно взаимно следствие на случая с отравянето на Сергей Скрипал в Солсбъри. Той подсети, че Лондон упреква Русия в отравянето с отровно бойно вещество, само че в случай че такова вещество е било употребявано, то жертвите умират на място и съвсем неотложно. А Скрипал и щерка му Юлия са живи и бяха изписани от болничното заведение, напомни Путин. А наскоро по малкия екран бе излъчено изявление на Юлия Скрипал, която " тя изглеждаше изцяло обичайно, жива и здрава ", сподели Путин.

Путин съобщи още, че Русия я устройва цена на нефта от 60 $ за барел. " Ние не сме заинтригувани от безпределно повишаване на цената на енергоносителите, на петрола. Ако вие ме попитате каква цена считам за обективна, ще ви отговоря: " Справедлива-несправедлива, нас изцяло ни устройва цената от 60 $ за барел ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР