Руският президент Владимир Путин заяви, че сътрудничеството между Москва и

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че сътрудничеството между Москва и
Коментари Харесай

Путин обвини взривовете в Северен поток за разрива в руско-германските отношения

Руският президент Владимир Путин съобщи, че съдействието сред Москва и Берлин е било нарушено от гърмежите през септември 2022 година, които засегнаха газопровода " Северен поток ", по който съветски газ стигаше до Германия по дъното на Балтийско море, съобщи Ройтерс. Приемайки акредитивните писма на 21 нови посланици, в това число тези на Германия и Англия, на гала в Кремъл, Путин също по този начин съобщи, че се надява връзките сред Москва и Лондон да се подобрят.

Отношенията на Русия със западните страни са на най-ниското си равнище от времето на Студената война, откакто Путин реши през февруари 2022 година да изпрати десетки хиляди бойци в Украйна, което провокира огромни стопански наказания от страна на Запада, показва Ройтерс. 

Русия упрекна Съединени американски щати, Англия и Украйна за гърмежите на " Северен поток ". Всички те не престават да отхвърлят да са забъркани.

Президентът акцентира, че Русия отдава огромно значение на връзките с всяка от страните, представлявани от посланиците, съобщи ТАСС. 

" В хода на вашата дипломатическа активност вие сигурно можете да разчитате на поддръжка от наша страна - от страна на съветското управление, изпълнителната власт, деловите и публичните среди, Народното събрание, несъмнено ", увери ги президентът.

Путин също по този начин изрази вяра, че посланиците ще получат и персонално задоволство от работата си в Русия, ще " усетят пулса " на страната.

Путин напомни на присъстващите на церемонията навършването на 80 години от Техеранската конференция на ръководителите на трите съюзнически страни във Втората международна война - Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и Англия - Йосиф Сталин, Франклин Рузвелт и Уинстън Чърчил, на която са сложени основите на актуалната система на интернационалните връзки.

Руският президент също по този начин изрази страдание за прекратяването на политическите, комерсиалните, икономическите и културните контакти с Швеция.

" Със страдание би трябвало да отбележим, че в връзките с нашия балтийски комшия, Кралство Швеция, изцяло отсъстват политическите контакти, лимитирани са търговско-икономическото съдействие, културните и филантропичните връзки ", съобщи Путин.

Руският държавен глава също по този начин означи, че всяка страна сама дефинира методите за гарантиране на своята сигурност, само че акцентира, че " отводът на Стокхолм от провежданата двеста години политика на безучастие във военни блокове не може да не провокира въпроси ". 

По отношение на Австралия, да вземем за пример, съветският президент уточни, че тази страна е била съдружник на Русия през Втората международна война, само че в този момент Москва е обезпокоена от присъединяване на Канбера в нови блокови структури.


Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР