Руският президент Владимир Путин заяви, че с изключение на Украйна,

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че с изключение на Украйна,
Коментари Харесай

Путин: Конфликти се случват често в постсъветското пространство, трябват мерки

Руският президент Владимир Путин съобщи, че " като се изключи Украйна, където се случват трагични събития, постоянно пораждат спорове сред други страни на постсъветската територия ", което изисква " ограничения за разрешаването им ".

На 70-я си рожден ден Путин организира неофициална среща с водачите на някогашните руски страни в Санкт Петербург, преди срещата на върха на Общността на самостоятелните страни (ОНД), районна организация, доминирана от Русия, която ще се организира в Астана на 12 и 13 октомври.

 
В нашия кръг ще приказваме за сигурността на територията на Общността на самостоятелните страни. Освен Украйна, където се случват трагични събития, постоянно пораждат спорове сред други страни на постсъветска територия. Безусловно това изисква създаването на ограничения за разрешаването им. Вярвам, че по-енергичният преход към национални валути във взаимните заплащания ще разреши развиването на позитивни трендове. Ние вършим това от доста години и то не е обвързвано с никаква политическа обстановка.  
Владимир Путин, президент на Русия

Путин добави, че по време на срещата на върха на Оперативно-наблюдателно дело страните " ще помислят по какъв начин да засилват взаимната работа за повишение на равнището на резистентност на стопанските системи, по-специално посредством увеличение на двустранните и многостранните връзки ".

Руският президент е получил поздравления за 70-ия си рожден ден, измежду водачите, които го поздравиха са Ердоган, Лукашенко, Ким Чен-ун.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР